Cantinele de ajutor social

Cantina de ajutor social –  ÎI ,, Nederiță,,  situată în or.Ungheni, str Eminescu 73
  În  conformitate cu Legea 81 din 28.02.2003 privind cantinele de ajutor social şi prevederile Regulamentului cu privire la funcţionarea cantinelor de ajutor social,    funcţionarea cantinelor de ajutor social are ca scop prestarea serviciilor de alimentare pentru persoanele socialmente vulnerabile din categoria celor  fără domiciliu , fără susţinători legali, fără venituri,  invalizilor, familiilor cu mulţi copii şi monoparentale .
Persoanele pot beneficia de prînzuri gratuite la  cantina  de ajutor social pe o perioadă de cel mult 30 de zile în trimestru.  Acest serviciu este finanţat din subvenţiile Fondului republican de susţinere socială a populaţiei şi primăria oraşului Ungheni.
  În or.Ungheni  funcţionează cantina social care se află pe str.Eminescu  unde se alimentează zilnic 15 persoane.  Persoanele nevoiaşe se adresează la DASPF Ungheni cu o cerere în urma căruia i  se întocmeşte o anchetă socială  unde sunt indicate veniturile lunare a persoanei , în baza căreia sunt selectaţi  beneficiarii de acest ajutor. Menţionăm că numărul solicitanţilor creşte, iar numărul de beneficiari este limitat , în rezultat apar nemulţămiri din partea celor care vor să  beneficieze de acest serviciu.
 Noi specialiştii DASPF  venim cu propuneri  către Administraţia  primăriei de a extinde  acest serviciu pentru a cuprinde un   număr mai mare de personae vulnerabile  ce   doresc de a benefecia de   prînzuri gratuite.
 Ex. S. Nemţanu, şef serviciu îngrijire socială la domiciliu   tel . 2 – 83 – 46   

[pjc_slideshow slide_type=”cantinele-de-ajutor-social”]

Acordă servicii de alimentație gratuită o dată în zi, persoanelor fără venituri sau cu venituri mici.

HOTĂRÂREA GUVERNULUI RM nr.1246 din 16.10.2003

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.