Serviciul felcer-protezist

Serviciul felcer-protezist

[spoiler title=’1. Cadrul legislativ’ collapse_link=’false’]

Se instituie in scopul crearii accesibilitatii persoanelor cu disabilitati de locomotie, care necesita ajutor protetico-ortopedic, la serviciile sociale in conformitate cu Hotarirea Guvernului Republicii Moldova nr. 1153 din 16 noiembrie 2000 „Despre aprobarea Programului national de protectie, reabilitare si integrare sociala a persoanelor cu handicap pentru anii 2000-2005”.

Serviciul in activitatea sa se calauzeste de legile Republicii Moldova, Hotaririle si ordonantele Guvernului, de actele normative speciale, regulamentele si instructiunile Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Instructiunea nr.40 din 9 iunie 1993 „Cu privire la modul de asigurare a populatiei Republicii Moldova cu articole de protezare, ortopedice si cu mijloace de locomotie nemecanizate a invalizilor” , precum si de ordinele sefului Directiei asistenta sociala si ale Sefului CREPOR (pe domeniul respectiv de activitate).
[/spoiler]

[spoiler title=’2. Scop și obiective’ collapse_link=’false’]

Serviciul protezare si ortopedie este o subdiviziune a Directiilor asistenta sociala din republica. El se formeaza, se reorganizeaza si se lichideaza de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale in conformitate cu Regulament-tip.

Acest serviciu se instituie in localurile organelor teritoriale de asistenta sociala si se subordoneaza sefului Directiei asistenta sociala si colaboreaza permanent cu Centrul Republican Experimental Protezare,Ortopedie si Reabilitare din mun. Chisinau (in continuare CREPOR).
[/spoiler]

[spoiler title=’3. Categorii și modul de solicitare’ collapse_link=’false’]

Personalul angajat in serviciu protezare si ortopedie sunt felcerii – persoane cu studii medii speciale medicale, capabile sa presteze servicii in domeniul respectiv.

Cheltuielile pentru intretinerea serviciului protezare si ortopedie se efectueaza in limita mijloacelor prevazute in bugetul unitatilor administrativ teritoriale. Gestiunea serviciului protezare si ortopedie se efectueaza de catre seful Directiei asistenta sociala si protectie a familiei.
[/spoiler]

 

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.