Atelier de lucru “Un mărțișor pentru tine”

Atelier de lucru “Un mărțișor pentru tine”

Zilele sunt numărate până la sosirea primăverii, anotimpul renașterii naturii, și cu pași rapizi ne apropiem de luna martie cu frumoasă ei tradiție- purtarea mărțișorului. Cu acest prilej, copii din serviciile sociale Tutelă și Asistență Parentală Profesionistă din cadrul DGASPF Ungheni,  au participat la atelierul de lucru „Pentru tine un mărțișor” în cadrul căruia  și-au etalat dibăcia și talentul creativ de a confecționa mărțișoare decorative.  În formă de flori și potcoave, din hârtie colorată, carton, ață roșie și albă,  aceștia s-au familiarizat cu tehnici handmade, iar rezultatul a impresionat pe toți cei prezenți.

Activitatea a fost organizată de Svetlana Beșliu, șef serviciul social Asistență Parentală Profesionistă  în colaborare cu asistenții sociali ai Centrului de Asistență Socială a Familiei și Copilului din municipiul Ungheni.


Evenimentul marchează sosirea primăverii, iar scopul acestuia este de a păstra și promova tradițiile culturale naționale în rândul tinerilor și implicarea lor în activități extrașcolare utile. 

Lucrările realizate de ei vor fi afișate într-o expoziție în instituțiile vizate.

Din 2017, mărţişorul a fost inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO.

Adauga un comentariu

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.