La Ungheni sau încheiat activitățile din cadrul programului de educație parentală „ Mellow Parenting”

La Ungheni sau încheiat activitățile din cadrul programului de educație parentală  „ Mellow Parenting”

La Ungheni sau încheiat activitățile din cadrul programului de educație parentală  „ Mellow Parenting ”

image002

          La Ungheni sau încheiat activitățile din cadrul programului de educație parentală  „ Mellow Parenting” cu participarea taților în premieră pentru Republica Moldova. Programul a fost realizat în cadrul proiectului „ Mellow Parenting – pentru copii sănătoși și fericiți” care a avut drept scop  să intervină de timpuriu pentru a îmbunătăți siguranța, bunăstarea și dezvoltarea copiilor vulnerabili pînă la 5 ani, în special celor cu risc sporit de abandon și separare din cauza lipsei de îngrijire parentală adecvată, a atașamentului și relațiilor părinte-copil slab dezvoltate.image001

Mellow Parenting este un program de educație parentală, menit să susțină părinții în dezvoltarea competențelor parentale necesare la diferite etape de dezvoltare a copilului, începînd cu cea prenatală, pînă la vîrsta preșcolară.

Programul include o combinație de activități structurate ca: lucru în grup, prelegeri, teme pentru acasă cu implementare practică, sesiuni video , precum și unele acțiuni comune, cum ar fi servirea mesei și activitățile creative.

Programul este parte integrată a managimentului de caz, aplicat de profesioniștii Mellow în baza referirilor recepționate de la echipele multidisciplinare.

 Realizări: Creșterea nivelului de autoapreciere și încredere în sine prin reconcentrarea asupra activităților abandonate (continuarea studiilor, înscrierea la cursuri profesionale, angajări în cîmpul muncii).
Schimbări de atitudini și comportamente în raport cu procesul de creștere și educare a copilului cu accent pe satisfacea necesităților afective.
Schimbări de atitudini și comportamente privind creșterea și educarea copilului în familie fără violență.

image005

Programul este implementat de Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni  în parteneriat cu Asociația Obștească ”Parteneriate pentru fiecare copil” și  organizația Mellow Parenting (MP) din Marea Britanie.

Formatori:
Chiorescu Andrei – Psiholog
Usatîi Olga – Psiholog

Adauga un comentariu

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.