Ungheni este primul raion care desfășoară Programul „Mellow Parenting pentru bebeluşi” în format online

Ungheni este primul raion care desfășoară Programul „Mellow Parenting pentru bebeluşi” în format online

Ungheni este primul raion din țară care pilotează Programul educaţional pentru părinţi „Mellow parenting pentru bebeluşi” în format online. Inițiativa vine în contextul pandemiei de Covid-19, iar în acest sens, Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei a primit donații de șase tablete conectate la internet din partea A.O „Parteneriate pentru fiecare copil”, care au fost repartizate primelor beneficiare din acest format, un grup de șase mămici din comuna Condrătești care au bebeluși de până la 18 luni. Gadgeturile vor fi utilizate doar pe perioada desfășurării programului, iar ulterior de acestea vor putea beneficia și alți solicitanți ai programului din raionul Ungheni. Programul își va începe ședințele la începutul lunii martie și se vor desfășura timp de opt săptămâni.


Adresăm sincere mulțumiri dnei Irina Spivacenco, manager de proiect PPFC pentru suportul tehnic oferit care le va asigura beneficiarilor noștri accesul la servicii de dezvoltarea abilităților parentale, chiar și în perioada pandemiei.

Menționăm că, pilotarea Programului online „Mellow Parenting pentru bebeluşi” este posibilă graţie suportului financiar oferit de World Childhood Foundation şi a surselor acumulate de la persoane fizice, în anul 2020, prin redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit.

Programul educaţional pentru părinţi „Mellow parenting” este desfăşurat în Republica Moldova în cadrul proiectului „Mellow Parenting – pentru copii sănătoşi şi fericiţi”, implementat de PPFC și are scopul de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, şi pînă la vârsta preșcolară şi se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv.

Autor: Gaiduc Mihaela

Adauga un comentariu

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.