Lansarea Serviciului Social „Suport Monetar”

Lansarea Serviciului Social "Suport Monetar"

Lansarea Serviciului Social „Suport Monetar”

A fost lansat Serviciul social de suport monetar pentru familiile defavorizate. Angajații Direcției asistență socială și protecție a familiei Ungheni s-au adunat în 2 ateliere de lucru să pună pe „roate” functionarea acestuia.
Serviciul social de suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate, a fost elaborat în scopul prevenirii excluziunii sociale și susținerii familiilor pentru depășirea situațiilor de dificultate cu care se confruntă.
Suportul monetar se va acorda beneficiarilor pentru necesitățile de bază – alimentație, îmbrăcăminte, obiecte de primă necesitate sau pentru reparația locuinței, procurarea combustibilului, procurarea mobilierului adaptat necesităților persoanei defavorizate etc.
Identificarea familiilor defavorizate pentru acordarea ajutorului de asistență socială sub formă de suport monetar se va realiza de către asistentul social comunitar, medicul de familie, asistentul medical, reprezentantul autorităților administrației publice, ai ONG-urilor etc. Asistentul social comunitar va întocmi și un raport de evaluare a situației familiei.

[slideshow_deploy id=’38865′]

Adauga un comentariu

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.